Poppenkast

Georganiseerd complotdenken in Vlaanderen

Duivels complot: worden de inwoners van België uitgeroeid?

with 4 comments

Vlaamse ex-burgemeester compleet in de ban van sensationele samenzweringstheorieën! Het begon allemaal toen Peter Vereecke (CD&V), klassiek filoloog en van 1995 tot 2000 burgemeester van Evergem, na een lange periode van herbronning (hij brak met de politiek, gezin, familie en beroep en ging op zoek naar het waarom van ons bestaan) op vrijdag 23 mei 2008 een voorstelling gaf van een zelf geschreven en geacteerd toneelstuk waarin hij weergeeft wat er allemaal fout loopt in onze wereld en hoe de mens volgens hem wordt gemanipuleerd. En ook toen al had hij het over zogenaamde chemtrails (afkorting voor chemical trails), iets waar hij over gelezen had tijdens z’n lange sabbatical, en waarmee hij doelt op de witte strepen die vliegtuigen in de lucht trekken, meer specifiek die strepen die zich wel eens breed over de hemel durven uitsmeren en relatief lang blijven hangen. Die zouden volgens de betere samenzweringstheorie namelijk zware metalen, chemische stoffen en virussen (!) bevatten, die tot doel hebben de burgerbevolking opzettelijk te vergiftigen, ziek te maken en uiteindelijk uit te roeien. En dit alles zou kaderen in – we verzinnen het niet – een satanistisch (!) complot van de Verenigde Naties en de Illuminati, een duister gezelschap van genetisch gemodificeerde wezens (!) dat er op uit is om een nieuwe wereldorde (NWO) te vestigen.

Op 27 juni ‘09 tijdens het vragenhalfuurtje van de burger in Evergem bracht Peter Vereecke het onderwerp ter sprake op de gemeenteraad. Hij diende ook meermaals klacht in bij de politie, maar dit alles zonder resultaat. Peter kreeg uiteindelijk toch via de gemeenteraad een antwoord van de overheid, maar was daar niet tevreden mee. Op 17 augustus ‘09 legde hij dan maar klacht (en een som geld) neer bij onderzoeksrechter Claeys “wegens het systematisch en opzettelijk in de lucht brengen van chemische en biologische stoffen die nefast zijn voor de volksgezondheid”. En daar bleef het niet bij: er werd een heuse actiegroep opgericht (de zgn. Belfort-groep), en Vereecke verstuurt nu persbericht na persbericht, naar de dames en de heren van de vrije pers, en heeft daarnaast ook nog eens een zijprojectje op poten gezet omtrent de vaccinaties tegen de mexicaanse griep (een complot van diezelfde Illuminati waarschijnlijk), waarbij hij meermaals open brieven richtte aan griepcommisaris Marc Van Ranst. Het verbaast U waarschijnlijk weinig: Peter kreeg geen antwoord.

Als je een weldenkend mens bent die er van uit gaat dat de wereld niet bestuurd wordt door genetisch gemanipuleerde satanisten, kom je er na wat zoeken wel op uit dat (in Amerika, waar de chemtrail hype het grootst is) officiële overheidsinstanties en experts aangaande atmosferische fenomenen het bestaan van chemtrails formeel ontkennen, en er op hameren dat de karakteristieken die aan de trails worden toegeschreven door believers simpelweg te wijten zijn aan variabele factoren als daar zijn zonlicht, temperatuur, luchtverplaatsingen en vochtigheidsgraad, factoren waaraan de condens van de vliegtuigen hoog in de atmosfeer onderhevig is. Er kwam zelfs een gezamenlijk statement van de Environmental Protection Agency (EPA), de Federal Aviation Administration (FAA), de National Aeronautics and Space Administration (NASA) en de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) om de hardnekkige geruchten te bestrijden. Uiteraard wijst dit gezamenlijk statement voor de samenzweerders nog méér in de richting van een overheidscomplot… Zou het bij Vereecke anders zijn?

Kortom, het mag allemaal niet baten voor Peter. Op 16 september ‘09 verloor hij tot overmaat van ramp nog eens nipt de strijd om de komkommerprijs met zijn voorstel om zich burgerlijke partij te stellen tegen de witte strepen die vliegtuigen in de lucht trekken. Hij werd de loef afgestoken door Vlaams Parlementslid Annick De Ridder (Open VLD) met haar voorstel om Zeeuwse mosselen te boycotten zolang de Westerschelde niet uitgediept wordt.

Video interview met Peter Vereecke (september ‘09)Comments

1. Stijn V. op 17/11/2009 (13:01)

Herman Van Rompuy is een alien!!!!

2. Gerry Nelissen op 20/11/2009 (11:40)

Wat Peter Vereecke in België doet is iets om een voorbeeld aan te nemen, doe uw eigen onderzoek naar Chemtrails & kom erachter dat dit al lang geen samenzweringstheorieën zijn, maar simpelweg feiten die niet genegeerd mogen worden..

Het gemakkelijkste is altijd om een excuus te vinden om iets Niet te doen…
En dat kan nu net niet gezegd worden van Peter Vereecke, want hij doet juist het werk voor 11 😉

Alle respect voor de herders zoals hem in deze donkere dagen…

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] is natuurlijk ook een goed voobeeld van “depopulatie-strategie” die de denkbeeldige Illuminati voeren (uitroeiing van de wereldbevolking door een geheim genootschap, zie ook deze en deze post): […]

  2. […] gebaseerd op een foute interpretatie van de kalender van de Maya’s; een hoax), denkt dat een geheime satanistische wereldregering de mensheid wil vergiftigen met chemtrails, en predikt de revolutie. Hij gaf eind vorig jaar de […]

  3. […] tafel ligt: als je er van op voorhand van uitgaat dat de wereld geregeerd wordt door satanistische Illuminati die werkelijk het allerslechtste met ons voorhebben, dan valt het min of meer te voorspellen dat je […]

  4. @Gerry Nelissen: u lijkt het gewoon niet te snappen. Er is niet het minste bewijs voor de beweringen van deze halve gare. Hij heeft niks, nul komma nul! Het enige dat deze idioot doet is dezelfde bullshit die complotfanaten uitspuwen herkauwen, ook al zijn hun beweringen al tot vervelens toe onderuit gehaald. U zegt: “Doe uw eigen onderzoek naar chemtrails”. Ik stel voor dat U dat voor de verandering eens doet, en dan bedoel ik echt onderzoek en niet gewoon wat verhaaltjes van complotsites opvissen.

    Joris Bosmans

    22 november 2010 at 20:11


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: