Poppenkast

Georganiseerd complotdenken in Vlaanderen

Belfort-fans verbolgen over Knack artikel + heksenjacht op (ap) geopend

with 24 comments

Paul Engels, één van de vele onheilsprofeten die het team van de Nederlandse complotwebsite Argusoog rijk is, roept in een nieuw stukje op om de redactie van Knack te bestoken met kwade e-mails, omdat het artikel van journalist Joël De Ceulaer zelfverklaard klokkenluider Peter Vereecke en de Belfort-group belachelijk zou maken (zie onze bespreking hier):

Het is werkelijk Schandelijk dat jullie Klokkenluider Peter Vereecke belachelijk proberen te maken omdat hij waarschuwt voor zaken waar jullie duidelijk totaal geen weet van hebben en niet eens onderzoek naar hebben gedaan ook al hebben Peter en zijn Belfortgroup jullie op Wetenschappelijke FEITEN gewezen!

Reageerder en Belfort-fan Marc G drukt het iets scherper uit, en ziet een groot complot van de overheid tegen de Belfort-group aan het werk:

Aangaande uw smeergeld wat u heeft aangenomen van de reguliere overheid om De Belfortgroep belachelijk te maken. […] Dus stelletje zwijnen, intectuele prostitues ga maar door met de officiele versie van 9 – 11 , het in de doofpot stoppen van verkrachten en moorden van kinderen door hooggeplaatste politici, etc vaccinaties, het produceren van rapporten waarin beweerd wordt dat er geen elektro smog is , etc en noem maar op ……… Wat mij betreft mag elke journalist en politicus de veelvoud van overgebleven vaccinaties in hun lijf hebben, in honderdvoud zelfs !

U kon het al raden: wij vinden dat er niks mis is met het nuchtere artikel van Joël De Ceulaer. Het geeft, gebruik makend van tal van citaten, gewoon letterlijk weer wat Vereecke en z’n volgelingen geloven en verkondigen. Op ietwat schertsende wijze misschien, dat klopt. En dat mag. De Ceulaer heeft Vereecke trouwens meerdere malen gecontacteerd en geïnterviewd, dus je kan moeilijk stellen dat de ex-burgemeester geen eerlijke kans heeft gekregen. Maar goed, de Belforters hebben ergens wel een punt: wij hadden ook liever gehad dat Knack een interessant artikel had gepubliceerd over geo-engineering, eerder dan aandacht te besteden aan de hersenspinsels van een stelletje zelfgenoegzame complotdenkers.

Breng de brandstapel in gereedheid!

Het feit dat De Ceulaer twee passages uit deze blog citeerde is uiteraard serieus in het verkeerde keelgat geschoten bij onze Belfort-vrienden. Onze luisterbereidheid en occasionele efforts om de paranoïde claims van de Belfort-group eens van naderbij te onderzoeken worden door weinigen van hen naar waarde geschat. Integendeel, het liefst van al zou men ons (ongetwijfeld in naam van “vrijheid, waarheid en integriteit”) de mond snoeren en publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Verbolgen Belforter Paul Engels roept z’n doemdenkende vrienden dan ook op om jacht te maken op de auteur van deze blog, en daarbij schuwt ook Paul het minder subtiele taalgebruik niet:

Tijd om het ip-adres van die idioot te achterhalen en een klacht wegens smaadt [sic] en laster in te dienen zou ik zeggen…

Niet dat we onze vrienden hun spannende onderzoek willen ontzeggen, maar ons mysterieuze IP-adres is ook gewoon op aanvraag te verkrijgen via ons handige contactformulier. Opvallend trouwens dat onze revolutionaire medeburgers plots de beste vrienden van Het Apparaat zijn wanneer ze zich bedreigd of tekortgedaan voelen in het vrije uiten van hun mening waarheid (lees: geen zinnige argumenten in te brengen hebben tegen de analyse van een kritische geest).

De Waarheid volgens Paul Engels

Verder is het artikel van Paul uiteraard exemplarisch voor het heldere inzicht van de gemiddelde complotfanaat. Het is duidelijk dat papegaai Paul het provocatieve Case Orange rapport van de Belfort-group niet onderworpen heeft aan een kritisch onderzoek, en even duidelijk is het dat hij de artikels op deze blog niet (goed) heeft gelezen:

Op het blog dat vermeld wordt in dat stukje worden ook de ‘Hoogstetijd’, Desiree Rover, vaccinatieschade-website belgie, Argusoog, Godelieve Vaesen en wellicht nog anderen die opkomen voor de Waarheid uitgemaakt voor ‘racisten, terrroristen’ en nog meer van dat soort Onzin!

Helaas, nergens op deze blog worden de hierboven vermeldde partijen zonder meer “uitgemaakt voor racisten”. Het was een anonieme reageerder op de Knack website die schreef dat hij Peter Vereecke “erg racistisch vond” — en die vreemde uitspraak is dan ook volledig voor rekening van die anonieme reageerder.

Wij van onze kant hebben nooit gesteld dat Vereecke een racist is, neen: wij hebben gezegd dat Vereecke als oprichter en leider van de Belfort-group verantwoordelijk is voor het binnensluizen en georganiseerd verspreiden van extremistische waanbeelden en gevaarlijke medische desinformatie in onze samenleving (archief). We hebben ook gezegd en duidelijk aangetoond dat het discours van de Belfort-group opvallende gelijkenissen vertoont met het discours dat door ultranationalisten en neo-nazis wereldwijd gevoerd wordt (zie ook hieronder). En dat een obsessie met dergelijk gedachtengoed kan leiden tot terroristische daden is geen fantasie maar realiteit.

Geen sprookjes: discriminatie, antisemitisme en negationisme

De overige vermeldingen van discriminerende uitlatingen op het actief van enkele Belforters berusten uitsluitend op externe en controleerbare bronnen. Enkele voorbeelden: Rudy Van Damme schreef in naam van de Belfort-group dat homoseksualiteit gepromoot wordt door de media in het kader van een “eugenetische agenda” van de denkbeeldige Illuminati, dat kan je nagaan. Citizens in Action Godelieve Vaesen en Eric Cornand zijn VB-ers, en wij zijn alvast niet vergeten dat het Vlaams Belang een extreem-rechtse, reactionaire, xenofobe en racistische partij is. En dat Désirée gekkie Röver tot in Israël bekend staat om haar waanzinnige jodenfabeltjes hebben we niet uit onze duim gezogen. Op het neonazistische Stormfront forum is men trouwens dol op Röver:

Ook geen sprookje: enige tijd geleden bereikte ons het nieuws dat het negationistische artikel van Argusoog-auteur en Belfort-partner Arend tijdbom Zeevat (waarin de man het had over de “Holocaustmythe”, beweerde dat het aantal joodse slachtoffers van de Holocaust “ver beneden het miljoen” ligt, en dat het officiële cijfer een occult getal is, zie hier) door het MDI in strijd werd geacht met de anti-discriminatiebepalingen uit het Wetboek van Strafrecht en op hun verzoek werd verwijderd door het beheer van de website.

Ook de Nederlandse website Zaplog kreeg onlangs dergelijke verzoeken van het MDI, omdat er in de reactiemodule strafbare uitingen werden vastgesteld. De beheerder van Zaplog publiceerde de communicatie met het MDI op z’n website en liet die 24 uur staan, alvorens het bericht opnieuw te verwijderen. Meer dan een etmaal was er natuurlijk niet nodig om een nieuwe brij van antisemitisch gezanik te genereren.

Ut sementem feceris ita metes?

Tot slot konden we ergens in de blogosfeer lezen dat Belfort-leider Peter Vereecke doodsbedreigingen zou ontvangen hebben. Erg verontrustend vinden wij dat, maar niet Belforter Kristo, die wordt er zowaar opgewekt van:

De Belfort-groupies geloven natuurlijk absoluut niks van wat wij zeggen, maar toch even dit for the record: mensen met de dood bedreigen, daar houden wij ons niet mee bezig, en het weze ook duidelijk dat wij nooit tot dergelijke acties hebben opgeroepen. Daarom misschien ook nog even een kleine, plechtige oproep om fantasten zoals onze Citizens In Action te bestrijden met woorden, argumenten en feiten, en NIET met bedreigingen, geweld en terreur. Want, naast het feit dat geweld niets oplost, is een truther-martelaar echt het allerlaatste wat we nodig hebben.

(ap)

Update

Belforter DonQuiSjot over bovenstaande passage:

Lees verder op deze blog

24 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Beste ap,

    Ik hou ook liefst van een (zo goed als mogelijk) op feiten gebaseerd verhaal.

    En daarom kan ik iedereen die in waarheidsvinding geïnteresseerd is de nieuwe documentaire: The day before disclosure aanraden. Deze film van de Noorse filmmaker Torje Torensen geeft een goed en degelijk overzicht van wat we niet (mogen of kunnen) weten over UFO en direct gerelateerde onderwerpen.

    In een wereld waarin (om welke redenen dan ook) bepaalde toch heel belangrijke onderwerpen verzwegen en ontweken worden, is het voor mij begrijpelijk dat sommige mensen, waarvan enkelen in uw blog worden vernoemd, vermoeden dat er nog veel andere waarheden toegedekt worden.

    Het is heel moeilijk om kalmte en integriteit te bewaren als je funeste onwaarheden ontdekt vanwege instanties die geacht worden ‘het goede’ voor de gemeenschap te betrachten. Het gevoel van ‘tipje van de ijsberg’ is dan heel dichtbij.

    De boodschappers die te braaf zijn worden vaak niet gehoord. Als ze te heftig tekeer gaan, worden ze beschimpt. Elk speelt zijn rol. Maar alles wijst erop dat veel naar boven zal komen dat al te lang toegedekt gebleven is.

    Is mijn (on)bescheiden mening.

    Igor

    Igor Byttebier

    16 juli 2010 at 06:52

    • Naar aanleiding van de de bovenvermelde “documentaire”;

      Aan alle mensen, Belforters of niet, die geloven dat buitenaardse wezens allang geland zijn op Aarde en dat zij contact zoeken met mensen of overheden die dit geheim houden, vanzelfsprekend in samenspraak met Joodse bankiersfamilies, Illuminati, reptielen, shapeshifters, satanische netwerken, CIA of wat er ook in jullie door paranoia geplaagde breinen omgaat;

      Het loont de moeite om zich eens grondig te informeren over hoe het heelal werkelijk in elkaar zit. Het heelal, tenminste het gedeelte ervan dat wij kunnen waarnemen of afleiden uit berekeningen, is onbevattelijk groot. Zo groot en onbevattelijk, dat we hier op aarde verscheidene godsdiensten hebben ontwikkeld om er enigszins mee te kunnen omgaan.

      Het heelal bevat ontelbare melkwegstelsels die elk ook weer ontelbare sterren bevatten. Als zelfs maar een fractie van deze triljoenen sterren een planetenstelsel bezit waar er zich leven heeft ontwikkeld/kan ontwikkelen, dan is het aannemelijk om te stellen dat er verspreid door het heelal intelligent leven bestaat/zal bestaan.

      Maar élk wezen dat zo ver zou evolueren dat het begint met na te denken over ruimtereizen, ziet zichzelf geconfronteerd met hetzelfde probleem: de quasi-onoverbrugbare en onvoorstelbare afstanden tussen de sterren (om nog niet eens te spreken over de afstanden tussen de melkwegstelsels).

      Als we aannemen dat een bepaalde levensvorm erin zou slagen die reis te kunnen maken naar ons stelsel, waarom zou deze dan beslissen om zich aan zo weinig mogelijk mensen bekend te maken? En waarom maken deze levensvormen zich dan nog ook telkens kenbaar aan mensen die op zijn zachtst gezegd psychisch nogal labiel zijn en per definitie geen toegang hebben tot technologie of het beleidsniveau?
      Zelfs als de levensvorm een volledig verschillend concept van logisch denken zou hebben, wat heel goed mogelijk is, dan nog zou dit gedrag compleet onlogisch zijn, aangezien het heel waarschijnlijk is dat de reis op zich al generaties lang heeft geduurd en de grondstoffen/economie/technologie van hun planeet tot aan de afgrond heeft gedreven.

      De kans is, volgens mij persoonlijk, zelfs redelijk groot dat zij na zo’n reis hier meer dood dan levend toekomen en al zeker niet met een geheim toverdoosje al onze maatschappelijke problemen gaan oplossen, zoals de zweef-internetgemeenschap schijnt te geloven.

      Dus, om te besluiten: De “aliens” zijn er nog niet en het zal nog wel even duren voordat ze hier zijn. En als ze ooit komen, zullen ze wel betere keuzes maken dan internet-dorpsgekken te contacteren die websites en conventies volkletsen over Niburu, Galactische Federaties en koffie-en-taart-onderonsjes tussen de overheid en aliens…of pseudo-documentaires maken.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Interstellar_travel#The_difficulties_of_interstellar_travel

      Davy Sprotsj

      16 juli 2010 at 09:39

      • Beste Davy,

        Hoewel ik jouw bericht grotendeels onderschrijf, zou ik graag toch wat willen nuanceren.

        De kans dat er zich leven kan ontwikkelen, is algemeen genomen niet erg groot. Het heelal is alles behalve een aangename plek om te vertoeven. Niet alleen voor voor vrij complexe wezens als ons, maar zelfs voor veel minder complex leven (en ik gebruik hier doelbewust niet het woord ‘ontwikkeld’). Dat betekent dat er wellicht slechts op een kleine fractie van alle planeten die we in ons universum kunnen vinden zich één of andere levensvorm kan ontwikkelen. De kans dat er zich intelligente levensvormen kunnen ontwikkelen is nog vele fracties kleiner! Neem daarbij nog eens de kans dat het gaat om intelligente “mensachtige” (niet qua uiterlijk, maar qua denkvermogen) wezens die in staat zijn tot het ontwikkelen van cultuur (waaronder wetenschap) en je mag dat percentage nog heel wat verkleinen. En we zijn er nog niet, want de kans dat men de juiste chemische materialen heeft om gelijkaardige technologie te ontwikkelen zoals we die kennen op aarde is nog zo’n factor die de kansen op communicatie met buitenaards leven sterk doet slinken. Tot slot zijn er nog de fysische beperkingen van het universum die ons verhinderen om binnen de levenstijd van ons en de aarde contact te hebben met hen (als ze er al zijn)…dus algemeen genomen kunnen we veilig stellen dat de kansen op communicatie met mogelijk buitenaards leven zo goed als nihil zijn.

        En toch zijn er talloze mensen die menen gecommuniceerd te hebben met buitenaards leven of buitenaards leven op één of andere manier gezien te hebben. Je laat echter uitschijnen dat het meestal dorpsgekken zijn of psychisch labiele personen. Dat beeld klopt echter niet. Vaak zijn het best intelligente mensen zonder specifieke mentale problemen. Iedereen is immers vatbaar voor de valkuilen van onze psychologie. In bepaalde omstandigheden kan het voor een normaal persoon zeer overtuigend zijn dat hij/zij contact heeft met buitenaards leven, meestal in een vorm meegegeven door de plaatselijke cultuur (zoals films en andere verhalen over buitenaards leven). Maar met het argument dat ‘aliens’ zich wel duidelijker kenbaar zouden maken indien ze de aarde zouden bezoeken, daar heb je ongetwijfeld een sterk punt!

        Conclusie: wetenschappelijk gezien is de kans op communicatie met intelligent buitenaards leven zo goed als nihil en bovendien maakt wetenschap duidelijk dat onze normale (!) menselijke psychologie best vatbaar is voor vermeende fenomenen als alien abductions, ufo’s etc.

        Met vriendelijke groeten, Cliff Beeckman

        Cliff

        16 juli 2010 at 11:11

      • Beste Davy,
        U heeft duidelijk nog niet goed nagedacht over het onderwerp.
        Het klopt inderdaad dat het fysisch niet mogelijk is ver te reizen (of zelfs nog niet tot voorbij ons zonnestelsel).

        Ruimtereizen zal dus wel op een andere manier moeten gebeuren. Hier komt de quantum kijken. Als er bezoekers zijn (en de kans is heel groot gezien de vele encounters en ‘bewijzen’, zelfs al waren er maar 1% van waar…), dan zijn deze niet met fysische ruimteschepen tot hier geraakt. In Hollywood is dus een volledige misvatting op gang.

        Ruimtereizen kan ook astraal gebeuren. Merkaba reizen, zoek maar even op.
        Maar zelfs als je het nog zo esotherisch niet wil benaderen, denk dan even na over entangled particles in de quantum.

        Denk even wat verder dan je TV aub.

        alien

        22 juli 2010 at 19:43

        • Beste alien,

          Zou u zich beter niet eens deftig informeren vooraleer opnieuw nonsens te komen verkondigen over kwantumfysica. Kwantumfysica zal ons niet sneller door de ruimte doen reizen, en al zeker niet sneller dan het licht. Kwantumfysica heeft betrekking op atomair niveau, anders gebruikt men over het algemeen de Newtoniaanse fysica die u en ik in het middelbaar onderwijs hebben gezien. Uw misvattingen zijn misschien wel leuke stof voor Hollywood, maar hebben met wetenschap niks van doen.

          Cliff

          Cliff

          17 augustus 2010 at 10:05

      • Beste Cliff,
        Uw reactie is heel typerend voor uw soort.

        De mens is altijd al het toppunt van beschaving geweest, in tijd en in dimensie.
        Alles wat onder ons staat is minder beschaafd en boven de mensheid kan er ook geen grotere intelligentie zijn? Ook in tijd zijn we het summum van evolutie. Er is nooit een groter ontwikkeld ras geweest in de hele geschiedenis en het hele brede universum dat wel miljarden, nee triljarden, nee eh… moeilijk neer te pennen voor een mens hoeveel zonnen er zijn en zelfs galaxies.

        Maar dan nog, in de massieve woestijn is onze zon slechts een zandkorrel.
        Bent u nog overtuigd dat we de enige en dan uiteraard de uitverkorenen zijn?
        We zijn de hele beschaving nu al kapot aan het maken !

        Wat een bekrompen visie.
        Wat een pretentie !
        Dit getuigt perfect van uw ingesteldheid t.o.v. iedereen die ook maar enig progressief denkt.
        U bent effectief een Skepptische kruisvaarder die de strijd aangaat met andersdenkenden. Die zijn uiteraard… gevaarlijk.

        Had ik u 2 jaar geleden verteld dat de maan vol water zit en dat dit water van de zon komt, dan had u me uiteraard ook op de brandstapel veroordeeld. Vandaag pakt de nasa er mee uit. Wat baten kaars en bril…

        alien

        22 juli 2010 at 19:52

        • “Mijn soort” is het resultaat van blinde evolutionaire processen, net als elke andere soort hier op aarde en (wellicht) op elke andere planeet waar zich leven bevindt. Het feit dat u meent dat evolutie ‘summum bonums’ kent of zou kunnen kennen, geeft aan dat u al even onwetend bent over evolutietheorie als over kwantumfysica.

          Het verhaal dat u hier doet, staat bol van de stromannen. Niet aan mij dus om daarop te reageren. Als u kritiek wil geven op iets, moet u (1) weten waarover u spreekt, en (2) weten welke positie uw tegenstander inneemt. Laat dat een les zijn voor elke paranoïde bezoeker van deze site.

          Cliff

          Cliff

          17 augustus 2010 at 10:13

  2. Aan Davy en Cliff,

    In onze manieren van kijken naar onze werkelijkheid zijn er in alle tijden vooronderstellingen aanwezig geweest. ik ga er dus van uit dat dit nu ook zo is. (Dat is inderdaad een aanname).

    Daarom ga ik liever uit van feiten, als die goed onderbouwd zijn en daardoor aannemelijk lijken, ook als ze mijn huidige visie op de werkelijkheid tegenspreken.

    Er zijn alle soorten documentaires. De kwaliteit hangt af van de intenties, de vaardigheden (skills) en de stijl van de makers.

    Ik kan je alleen maar uitnodigen deze documentaire toch eens te bekijken. Dan zou het kunnen dat we een interessant gesprek over feiten en over gevolgen voor ons denken kunnen opzetten.

    Van harte,

    Igor

    Igor Byttebier

    16 juli 2010 at 11:46

    • Beste Cliff,

      Ik ben het er natuurlijk mee eens dat het heelal een vijandige plek is voor het leven en dat er inderdaad aan heel wat voorwaarden moet voldaan worden voor er sprake kan zijn van zelfs maar een levende bacterie. Volgens mij is het puur door de “macht” van het getal dat ontstaat door sterren > melkwegen > melkwegclusters enz. onvermijdelijk dat er op talrijke hemellichamen een vorm van leven aan reproductie doet. En daarvan zal inderdaad slechts een klein gedeelte door de juiste omstandigheden of toeval intelligentie en cultuur gaan ontwikkelen. Maar het kan niet anders dan “aanzienlijk” zijn, puur door de uitgestrektheid van het heelal en de vele miljarden combinaties van voorwaarden en toeval die er overal in ontstaan.

      Ok, om de “believers” dorpsgekken of psychisch labiel te noemen is misschien wat kort door de bocht, maar je ziet wat er hier door sommige “believers” (of het nu over aliens gaat of niet) wordt geschreven of als je ziet wat voor rotzooi een Google zoektocht naar “Niburu” of “Galactische Federatie” oplevert, vind ik toch dat er een serieuze hoek af is bij die mensen.

      Davy Sprotsj

      16 juli 2010 at 12:39

      • @Davy:

        Zelf ben ik absoluut niet overtuigd dat het er een aanzienlijk aantal zijn, maar daarover kan men inderdaad op een wetenschappelijk verantwoorde manier discussiëren. Wat betreft sommige van de complotdenkers, hier en bij de Belfort-group, daar lijkt me – op z’n zachtst gezegd – ook meer aan de hand te zijn. Ufo-‘believers’ daarentegen zijn niet noodzakelijk mensen met mentale problemen. Vandaar dat ik even wou nuanceren.

        @Igor:

        Dank je wel voor het aanbod. Ik heb even enkele trailers bekeken en dat lijkt me voldoende om te concluderen dat er in de documentaire niks nieuws wordt verteld. Het zijn overigens geen feiten wat de getuigen in de docu vermelden, maar interpretaties van hun waarnemingen. En daarover bestaan reeds talloze kritische besprekingen. Misschien aan u om ook eens die zijde van het verhaal te bekijken? Ik kan u alvast Michael Shermers boek ‘Why people believe weird things’ aanraden. Hij heeft overigens zelf ook ooit een ervaring gehad waarvan hij eerst meende dat het ontmoeting was met buitenaardsen. Misschien kunnen we nadien inderdaad een interessant gesprek hebben over de gevolgen van een kritische attitude voor ons denken.

        Vriendelijke groeten, Cliff Beeckman

        Cliff

        16 juli 2010 at 13:26

  3. Ik zie dat je mij weeral vermeld in jouw blog.
    Daarom dit:

    1. Het document “2010, Het Jaar van de Waarheid” waarnaar je refereert( De Hoogste Tijd) is een persoonlijk schrijven van mijzelf en geenszins een document voor, van of ten voordele van de Belfort group

    2. Toon mij in dat document waar ik het woord “Illuminati” neerschrijf.
    3. Toon mij in dat document waar ik “homohaat” aanstuur

    Graag asap reactie

    Rudy Van Damme

    Rudy Van Damme

    16 juli 2010 at 12:20

    • Dag Rudy,

      In de bewuste nieuwsbrief schrijf je:

      “Homoseksualiteit wordt zonder schroom gepromoot door o.a. Madonna die verleden jaar publiekelijk Britney Spears en Christina Aguilera een tongzoen gaf. Homoseksualiteit past namelijk in de eugenetica agenda van bevolkingscontrole.”

      Iets verderop in hetzelfde document stel je trouwens dat Alex Agnew met z’n zaalshows het absolute kwaad zou promoten, en wat staat daar zo mooi te blinken in je opsomming? Citaat:

      “sodomie, homoseksualiteit, pedofilie en hitler verheerlijking onder het mom van komedie.”

      Illuminati heb je niet gebruikt in je tekst, dat klopt. We zullen het in de onze vervangen door NWO. Of zo.

      (ap)

      16 juli 2010 at 12:55

  4. @ ap
    Wat heb ik toch een medelijden met je… er is echt iets serieus niet goed bij jou in je bovenkamer…
    Vanwaar al die frustratie en waarom wil je toch zoveel Leugens verspreiden over Goed-Hartige mensen die jou en andere onwetende burgers Wetenschappelijke Feiten (afkomstig uit Mainstream Media) tonen…
    Mij is het antwoord allang duidelijk en ook voor wie jij werkt. Je hebt jezelf al verkocht aan de slechterikken en helaas is het dan zo dat wie slecht doet ook slecht ontmoet dat heet ‘Instant Karma’.
    Toch wil ik je bedanken dat je verwijst naar mijn artikel zodat mensen zelf de Feiten kunnen zien en lezen!
    Ook schrijf ik niet alleen voor Argusoog maar ook voor de MainStreamMedia.

    Ik wens je verder sterkte met jezelf. Je zal wel een erg ongelukkig en gefrustreerd mens zijn met een ernstig tekort aan Liefde en Licht (Licht is Positieve energie, Waarheid, Inzicht, Kennis.)

    Vriendelijke Groet,

    Paul Engels
    uit Nederland

    Paul Engels

    16 juli 2010 at 12:38

  5. De Amerikaan John Lloyd, redacteur van ‘The Financial Times’, hield op 29 november 2004 in Nederland de Machiavelli-lezing. Op zich al een intrigerend gegeven dat er in Nederland een lezing en zelfs een prijs is genoemd, naar de eerste theoreticus van de verdeel- en heerstactiek. Lloyd geeft in die lezing aan, dat de media inderdaad een bijzondere machtspositie innemen, door hun kwaliteit van het kunnen vertellen van verhalen. Hij schetst in zijn lezing kort de essentie van de journalistiek sinds haar ontstaan.

    ‘Vanaf die eerste jaren tot nu heeft de journalistiek gesteund op verhalen, op korte feitelijke vertellingen – waarin wordt geprobeerd, of althans waarin men meent te proberen ‘de zaken voor te stellen zoals ze zijn.’

    Hij gaat verder met te stellen:

    ‘Wat er op dit ogenblik gebeurt in de journalistiek in welvarende democratische landen is een ingewikkelder verschijnsel. Het gaat in één woord om een kwestie die Nicolo Machiavelli heel goed begrepen zou hebben – sterker nog, om een onderwerp waarvan hij de eerste echte theoreticus was: macht. Je zou kunnen zeggen dat het onderwerp is: de macht van het verhaal.’

    Ook stelt hij dat de ruimte voor objectieve en evenwichtige journalistiek onderhevig is aan een toenemende beperking. Terwijl er juist meer behoefte is aan dit soort journalistiek. Hij durft verderop in zijn lezing de interessante vraag te stellen of de media in staat zijn de waarheid te vertellen. Daarbij merkt hij op dat aan die vraag een andere voorafgaat namelijk: waarom zouden ze? Ze zijn volgens hem niet gebonden aan bepaalde codes, zoals die gelden in de wetenschappelijke en juridische wereld.

    Hij zegt:

    ‘De media moeten verkopen en winst maken; als mensen de voorkeur geven aan fictie boven feiten – nou oké, het is hun geld en zij mogen kiezen. De journalistiek kan de waarheid geven, of proberen die te geven. Met behulp van instrumenten waar zowel historici als journalisten bekend mee zijn; navraag, diepteonderzoek, contextualisering. Het zijn ingewikkelde instrumenten. En het publiek, wil zij geïnformeerd zijn en een vollediger leven leiden, zou voorbereid moeten zijn en zich voor moeten bereiden op het begrijpen van ingewikkelde zaken. Welke andere manier is er om tot een geïnformeerd actief burgerschap te komen?’

    Verder concludeert Lloyd dat de media een grote politieke macht geworden zijn. Hij betoogt dat de macht van de media tweekoppig is. Enerzijds hebben ze de macht om de vrije meningsuiting vorm te geven en anderzijds zijn ze een macht op zich, die kan overtuigen, straffen, belonen, vervormen, liegen en bedriegen. In zijn opinie zullen de media, die zeggen het nut te hebben om de autoriteiten ter verantwoording te kunnen roepen, zelf ook ter verantwoording geroepen moeten kunnen worden. Als dat niet gebeurt, zo besluit hij zijn betoog, zullen zij evenals dat bij andere machten het geval is corrumperen, om te beginnen zichzelf.

    Arend

    16 juli 2010 at 14:06

    • Beste Arend,

      Interessante punten van Lloyd. In zover de citaten correct zijn, kan ik de man best volgen in zijn betoog. Zijn lezing is een mooi voorbeeld van wat men ‘zelfkritiek’ noemt en dat siert de man. Zelfkritiek is iets waar elke zichzelf respecterende persoon of groepering zich bij tijd en wijlen aan moet wagen. Dat kan echter niet gezegd worden van de Belfort-group en hun adepten, die het blijkbaar steeds nodig achten een negatief discours (cfr. de scheldtirades gericht aan (ap) en andere critici op deze en andere websites) te voeren ten aanzien van hun critici in plaats van terdege te antwoorden op de geformuleerde bezwaren. Andermaal een bewijs van hun intellectueel failliet.

      Vriendelijke groeten, Cliff Beeckman

      Cliff

      17 juli 2010 at 14:33

  6. aan AP

    1.De inhoud van een show weergeven is homohaat promoten? (zoals je schrijft.)
    2. Waar staat in mijn document dat Alex Agnew “het absolute kwaad promoot”?
    2.Waar staat NWO in mijn document?
    3. Het is géén ( ik herhaal ) geen Belfort group document. Er is geen enkele verwijzing naar Belfort group in het document. Dat is jouw associatie.

    Rudy Van Damme

    Rudy Van Damme

    16 juli 2010 at 14:36

  7. Dit is wat belforter Kristo’ bedoelde:

    ‘All Truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident’

    Maar ook dat zul jij met jouw beperkte ‘intelligentie’ vast niet kunnen begrijpen…

    Paul

    16 juli 2010 at 21:37

  8. Ik citeer je letterlijk zoals hierboven staat:

    ‘Op het blog dat vermeld wordt in dat stukje worden ook de ‘Hoogstetijd’, Desiree Rover, vaccinatieschade-website belgie, Argusoog, Godelieve Vaesen en wellicht nog anderen die opkomen voor de Waarheid uitgemaakt voor ‘racisten, terrroristen’ en nog meer van dat soort Onzin!

    Helaas, nergens op deze blog worden de hierboven vermeldde partijen zonder meer “uitgemaakt voor racisten”’

    Alweer LEUGENS van jou!
    Je beweert bijvoorbeeld dat je Desiree Rover nergens op dit blog hebt uigemaakt voor racist…Terwijl je haar letterlijk een ‘n***-**a’ noemt!:
    https://poppenkast.wordpress.com/2010/02/15/niet-antisemitisch-belfort-group-omhelst-theorieen-van-desiree-rover/

    Er is echt geen enkel intelligent mens die alle Onzin, Leugens en Laster hier getikt door jou serieus kan nemen!

    Paul Engels

    16 juli 2010 at 21:51

  9. Aangezien je mijn reacties verwijderd nogmaals:

    Dit is wat ‘Belforter Kristo’ bedoelde:

    ‘All Truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident’

    Paul Engels

    16 juli 2010 at 21:57

  10. Ik wil hier toch even op reageren. Ik ben door omstandigheden gewoon in een heftig leven beland, psychiatrie beland, daarna me gaan verdiepen in studie van allerlei dingen rond NWO en me met vallen en opstaan proberen blijven inzetten voor goede dingen zonder perfect te zijn, Arcane School student geweest, talloze esoterische boeken gelezen, regelmatig gevallen terug opgestaan en probeer gewoon bij mijn waarheid te blijven dat iedereen er toe doet, alles over mij staat op het internet of facebook, ook de wildste roddels en beschuldigingen. Zoek het toch niet te ver. WE ARE ALL ILLUMINATED, ik verlies dat inzicht zelf ook wel is, dus kan niemand ervan beoordelen dat ze dit ook wel eens doen.

    Kristof Van Hooymissen

    16 juli 2010 at 22:15

  11. Trouwens, alles komt toch aan het licht, van iedereen, van mij en jou en van Jef en Jan en Piet, dus da’s op zich eerlijk …

    Kristof Van Hooymissen

    16 juli 2010 at 22:17

  12. Waarom haal je mijn reacties toch steeds weg ‘(ap)’… Alweer het bewijs dat de Waarheid en Feiten niet op jouw blog voor mogen komen!

    Paul Engels

    18 juli 2010 at 07:06

  13. Waarom is er geen artikel met de titel:
    “Knack-journalist & dogmatische studenten verbolgen over sterke groei v/d Belfort burgerbeweging + heksenjacht met laster & smaad (anti-semitisme) op Belforters geopend door AP met opening anti-site”

    Omdat u het bijna niet waard bent om aandacht aan te geven..
    Waarom doe ik het nu dan wel?
    Omdat er teveel slijk (laster en smaad) gegooid wordt naar mensen die een goed hart hebben, een degelijk onderbouwde kennis, en bovenal bekwamer zijn in hun pro-actieve leven, al dan niet binnen de Belfort Group, wat zeker bewonderenswaardiger is dan een anoniem anti-leven erop na houden..

    Gerry

    29 juli 2010 at 11:40

  14. Ik zal het maar bekennen, Madonna is momenteel mijn beste afstandsvriendin, ik hoop dat dat niet verboden is …

    Kristof Van Hooymissen

    15 september 2010 at 23:02


Plaats een reactie