Poppenkast

Georganiseerd complotdenken in Vlaanderen

Over Knack, Groen-Links en de Belfortjugend

with 19 comments

De wereld blijft niet stil staan, en zo blijven ook onze vrienden van de Belfort-group gezellig hun desinformerende ding doen. Zo deed Peter Vereecke vlak voor de verkiezingen een Stijn Meuriske, en uitte hij “een publieke akte van onvermogen tot uitbrengen van democratische stem op 13 juni 2010″. Onze favoriete Citizen in Action Godelieve Vaesen vermoedde een duister complot achter het BP oliedrama, o.a. op basis van de “vreemde” bruinrode kleur van de smurrie die uit het boorgat aan het lekken is. Verder is weerman Frank Deboosere in ongenade gevallen bij de Belforters omdat hij bezorgde mails over Nibiru-kwesties niet serieus wil nemen, en ook de NVA lijkt het bij de adepten van Vereecke verkorven te hebben: zij zijn op de hoogte van “de discussie”, maar gaven aan niet verder geïnteresseerd te zijn in de grote chemtrailfantasie.

Is ondertussen “thuisgekomen” bij de Belfort-group: verloren dichter en Illuminati-specialist Luc Vervliet (dezelfde Luc Vervliet die vorig jaar in de ban was van het grote Lange Wappercomplot?). Vervliet zal het op de eerstvolgende Belfort-meeting hebben over geheime genootschappen in België en samen met Vereecke lijkt hij van plan alle samenzweringstheorieën omtrent Dutroux en de Roze Balletten eens goed af te stoffen. Vereecke schrijft:

[…] dat de dingen niet zomaar gebeuren maar bewust gewild zijn door de echte machthebbers, die het niet goed voorhebben met de mensheid en onze planeet. […] wie zijn deze families in België, wat weten we over hen, hoe gaan ze te werk, wat hebben ze te maken met het Dutroux-dossier, enz.

Tweede nieuwkomer in de Belfort-scene: Patrick Maurice Lami uit Grimbergen, die Belfort-ambassadeur voor de Filippijnen genoemd wordt. Lami runt Belveco Corporation, een bedrijfje gespecialiseerd in business consulting, en vertegenwoordigt een Filippijns exportbedrijf in België en de EU. Detail: tegen Belveco Corporation werden in 2003 klachten ingediend bij het VMC en het OCIV:

Klachten tegen “advies en begeleidingsvennootschap” Belveco Corporation: Onlangs werden zowel bij het VMC als bij het OCIV klachten gemeld over BELVECO Corporation. Belveco is naar eigen zeggen een advies- en begeleidings-vennootschap, that “fights for legal and human rights”. Ze zou over het hele land actief zijn en contracten tegen een hoge vergoeding afsluiten met mensen in een precaire verblijfssituatie. De voorbeelden van tussenkomst van deze vennootschap die we reeds onder ogen kregen waren van een bedenkelijke kwaliteit.

Verder kon er nog wat geflirt met extreem-rechts waargenomen worden: op Netlog zagen we dat Marc vG van We Are Change Belgium (Belfort-group partner en lokale afdeling van een obscure internationale 9/11 trutherbeweging) ondertussen goede vrienden is geworden met het cryptofascistische N-SA (Nieuw-Solidaristisch Alternatief). Het N-SA trouwens dat het ingebakken antisemitisme tegenwoordig tracht te vertalen in een misleidend pro-Palestijns verhaal, en het N-SA ook dat met leider Eddy Hermy wel eens graag een liberaal complot durft te ontwaren. Ander opmerkelijk feit is dat Kris Roman, een andere extremist die actief is bij de N-SA, op z’n blog een artikel heeft staan over de Nederlandse nepguru Marcel Messing en diens anti-NWO praatjes. Vereecke is naar eigen zeggen een goede vriend (en helemaal weg) van Messing.

“De ogen van Obama”: Knack over de waanzin van Vereecke

In de laatste nieuwsbrief van de Belfort-group (pdf) lezen we niet alleen dat er binnenkort een jeugdafdeling van de Belfort-group opgericht wordt (vanuit de filosofie dat je aan brainwashing best zo vroeg mogelijk begint), we lezen er ook de woorden van een opgetogen leider. Vereecke lijkt verheugd met het artikel dat journalist Joël De Ceulaer aan z’n waanzinnige theorieën heeft gewijd in Knack, blijkbaar niet helemaal beseffend dat het portret dat er uit naar voren komt verre van flatterend te noemen valt. Zoals we reeds aangaven zal het interview dat Vereecke gaf aan Grenswetenschap — hoe hard de man ook z’n best doet om de aandacht er van af te leiden — hem nog heel lang achtervolgen (video). In het bewuste interview gaf Vereecke te kennen dat hij gelooft in de theorieën van (de regelmatig met anti-semitisme en holocaustontkenning flirtende) David Icke, die o.m. claimt dat onze wereldleiders in werkelijkheid bloeddorstige buitenaardse reptielen zijn. Vereecke’s obsessie met deze shape-shifting reptilians deed enkele reageerders op de Knack website twijfelen of er misschien beter geen ingangsexamen of screening zou georganiseerd worden voor kandidaat politici. Het werd ook terecht griezelig bevonden dat een persoon als Vereecke zich toegang kan verschaffen tot de kabinetten van enkele Vlaamse ministers. Een andere reageerder stelde dat het in elk geval genoeg zegt over diegenen die door een kwibus als Vereecke voor de kar gespannen worden.

De Ceulaer citeerde in z’n portret van Peter Vereecke en diens “burgerrechtenbeweging” enkele dramatische passages uit deze blog, maar bleef – gebonden aan enkele bladzijden – uiteindelijk erg aan de oppervlakte. Het gaf sommigen alvast het gevoel dat de komkommertijd officieel was aangebroken. Wat ons betreft kan het artikel van De Ceulaer doorgaan als een beknopte introductie tot de waanzinnige denkwereld van de Belfort-group, al is het misschien net iets té luchtig van opzet. Anderzijds, met de belangrijkste Belfort-fantasmen eens netjes op een rijtje worden de groteske contouren van de onvervalste krankzinnigheid waarmee de organisatie van Vereecke onophoudelijk flirt bijna zichtbaar voor het blote oog. Immers, met onze uitgebreide analyses hier op deze blog zou je al eens durven vergeten dat het hele Belfort-project uiteindelijk een enorme massa gebakken lucht is (rustend op een flinterdun bodempje van legitieme bezorgdheden), en dat de gemiddelde Belforter het best gekarakteriseerd kan worden als een gefrustreerde, miskende en angstige papegaai die gebukt gaat onder een acute en ernstige vorm van infobesitas.

Het legertje Belfort-groupies dat reageerde op de website van Knack was natuurlijk helemaal niet te spreken over het artikel. Naast het feit dat de comments aldaar een plotse stortvloed aan “bewijzen” te verwerken kregen, zagen enkele van hen vanzelfsprekend ook allerlei duistere complotten aan het werk: De Ceulaer is een marionet van de Illuminati-zionisten, Belfort-criticus (ap) is een alter ego van De Ceulaer, enz. Ook enkele emotionele reacties werden opgetekend, voornamelijk in het verweer van het verwarde brein van Vereecke, en uiteraard ook enkele stukjes waaruit de grootste minachting voor de auteur van deze blog mocht blijken. Ook de klacht tegen ons zou nog steeds lopende zijn.

Vriendjespolitiek, anti-semitisme en papenhaat

Enkele niet te versmaden details en nieuwigheden die de uitstap van De Ceulaer naar de wereld van de Belfort-group aan het licht heeft gebracht:

  • Voor wat, hoort wat: Vereecke introduceerde huidig Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege in de politiek, en Schauvliege stelde in 2008 op vraag van Vereecke in het Vlaams parlement een vraag over chemtrails aan toenmalig milieuminister Hilde Crevits (download hier de pdf met vraag en antwoord).
  • Peter Vereecke heeft verklaard aan Joël De Ceulaer dat hij gelooft in de authenticiteit van de Protocollen van de Wijzen van Zion, een antisemitisch pamflet uit 1903 waarin beschreven staat hoe de Joden absolute wereldheerschappij willen verwerven. De tekst is een literaire hoax en het document heeft een onmiskenbare rol gespeeld in het mogelijk maken van de Holocaust.
  • Vereecke is er hartsgrondig van overtuigd dat er jaarlijks duizenden kinderen ontvoerd worden om misbruikt en geofferd te worden tijdens satanische rituelen, georchestreerd door het Vaticaan.

Groen-Links in de ban van chemtrails

Op tal van complotwebsites lezen we dat Case Orange, het door Peter Vereecke bestelde pseudowetenschappelijke rapport over zgn. chemtrails, heel wat stof heeft doen opwaaien. Voornamelijk in de reactiemodules van die websites zelf natuurlijk. Verder kan er niet echt gesproken worden van een doorbraak. Het document zette alvast wel enkele kwakzalvers er toe aan om hun chemtrail-detox preparaten nog eens in de kijker te zetten, en ook  de verkoop van chembusters kon op een kleine hausse rekenen. Het goede nieuws dat ons in de nasleep van het chemtrail-symposium bereikte was dat de Belfort-group voortaan niet meer op de Gentse Universiteit zal kunnen rekenen als platform voor hun pseudowetenschappelijke congressen.

Er is echter ook minder goed nieuws: de meest verontrustende uitloper van het provocatieve rapport van de Belfort-group is het feit dat een recente editie van de (uiterst) linkse nieuwsbrief van Mediadoc volgeschreven werd door Peter Vereecke. Jan-Pieter Everaerts (°1958) is auteur en docent aan de film- & tv-hogeschool van het RITS (Brussel), en de man die via vzw Mediadoc het e-zine De Groene Belg uitgeeft, een “groenlinks e-dagblad voor België”. Everaerts vond het blijkbaar een goed idee om Vereecke’s provocatieve verzinsels te publiceren, eerder dan zelf eens een degelijk en integer onderzoek te doen naar geo-engineering. Een trieste zaak, en wat ons betreft een stevige smet op het blazoen van Everaerts. Maar zoals we elders op deze blog reeds verduidelijkt hebben zijn linkse kringen – en meer bepaald de linkse anti-globalisten – zeker niet immuun voor (al dan niet verdoken) antisemitisch gebral. Een Europees rapport uit 2003 stelde:

In the extreme left-wing scene, anti-Semitic remarks were to be found mainly in the context of pro-Palestinian and anti-globalisation rallies and in newspaper articles using anti-Semitic stereotypes in their criticism of Israel. Often this generated a combination of anti-Zionist and anti-American views that formed an important element in the emergence of an anti- Semitic mood in Europe.

De schaduw van Peter Vereecke

Was de weerklank van Case Orange in de mainstream media zoals verwacht nihil, zal het door de Belfort-group gepubliceerde “rapport” ongetwijfeld wel een groot succes geweest zijn aan de minder zichtbare kant van deze geglobaliseerde wereld: het spreekt bijna voor zich dat Vereecke en co. intussen goed in het oog gehouden worden door een brede waaier van geheime diensten, gezien de organisatie van Vereecke de provocatieve en uit de lucht gegrepen aanklacht genaamd Case Orange met vredelievende groeten opgestuurd heeft naar (niet verder gedefiniëerde organisaties in) niet-NAVO landen. In de inleiding van het document staat te lezen:

In order to force public debate on the subject this document has not only been transmitted to embassies of states that organize weather manipulations [sic] projects, news agencies and interest groups in this field but also to organizations in countries that are not considered as allied forces by the United States and NATO.

Lees verder op deze blog

Binnenkort op deze blog

  • Deconstructie van het Case Orange rapport

Written by Kees Orange

10 juli 2010 bij 12:07

Geplaatst in CIA / Belfort Group, H1N1 Vaccinatie, Illuminati, Klimaat

Tagged with , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

19 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tijd dat je es over jezelf begint te schrijven, Anonieme blogger vanuit de Skepp hoek, die steeds linkjes naar zijn eigen artikels legt als bewijsmateriaal. Qua goed onderbouwdheid: goe bezig !
    Knack heeft zich sterk belachelijk gemaakt en de Belfort heeft heel wat extra aandacht hierdoor ontvangen. De websites staat roodgloeiend daar ! Dat is toch de bedoeling, niet? 😀
    Het is trouwens niet moeilijk om de link met Skepp aan te tonen als je wat Googled. Zoek en huiver. Joel De Ceulaer is een overtuigde Skepper met zelfs de Skepp prijs op zijn palmares. Tiens Tiens.

    Ondertussen is het dus heel duidelijk dat Joël een skepper is:
    Uitreiking SKEPP
    http://nl.wikipedia.org/wiki/SKEPP zie zesde Vijs prijs !
    http://skepp.be/artikels/skeptici/over-skeptici/interview-jean-paul-va
    http://skepp.be/prijzen/de-zesde-vijs

    Quote:”Ze hebben zich mispakt daar bij Skepp, euh Knack. Zo gaat dat met mensen die niet meer zelf kunnen nadenken. Die vergeten dat anderen wel nadenken en verder onderzoeken… niet alleen zaken maar ook wie hen aanvalt. Wij blijven niet bij de pakken zitten om alleen maar te slikken. ”

    Men probeert terug zelf aan grondige desinfo te doen. Dit geeft heeeel duidelijk weer hoe hun manier van werken is (liegen, feiten omdraaien, mensen woorden in de mond leggen, aandacht verleggen naar negatieve aspecten en deze uitvergroten, labelen met antisemitisme, sektes, scientologie etc (welk totaal uit de lucht gegrepen is), zelfs gevaarlijk maken (en idd het is ook STAATSgevaarljk voor het huidige corrupte systeem.

    De mensen van de Belfort ervaren het keer op keer hoe vanuit bepaalde hoeken ze worden gedescrediteerd en persoonlijk aangevallen.

    Als het toch allemaal fantasie is, waarom moet het dan: gecensureerd, gebagatelliseerd, geschandpaal-iseerd worden?
    Denk daar even over na. (jaja, omdat het gevaarlijk is op die manier te denken 😉

    Zo zie je ook hoe groot het probleem is: men begint er aandacht aan te geven. De (r)overheid begint serieuze schrik te krijgen. Ze denkt: stel nu dat er nog meer brave burgertjes ZO beginnen te denken? Stel dat ze een eigen mening beginnen te hebben (nee niet deze van de Belfort, zij leggen maar bloot, iedereen moet zelf nadenken en zoeken,…)

    Het begint allemaal goed te lijken op een spannende film.

    humanist

    15 juli 2010 at 08:21

    • Beste,

      Skepp heeft tot op heden enkel een korte melding gemaakt over Vereecke zijn irrationele verzet tegen vaccinaties en de denkbeeldige chemtrails. Joël De Ceulaer heeft op eigen initiatief en geheel los van Skepp een artikel in Knack geschreven over de complottheorieën van de Belfort-group. De journalist is een nuchter man met een kritische geest en werd om die reden enkele jaren geleden door Skepp beloond met de ‘Zesde Vijs’. Tot daar De Ceulaer zijn affiniteit met Skepp. Als u daar verdere complotten in ziet, dan is dat ongegrond en onwaar maar wel zeer exemplarisch voor uw manier van denken.

      Bovendien heb ik op deze website al eerder aangegeven dat kritiek op Skepp enkel gerechtvaardigd is wanneer ze ondersteund wordt door degelijke argumenten. Mensen uit Skepp denken inderdaad “anders” dan u. Ze denken kritisch én nemen daarbij logische regels in acht. Belforters menen dat ze aan zelf denken genoeg hebben om kritisch te zijn. Als dat het enige criterium zou zijn, dan is het wel heel makkelijk om kritisch te zijn: “Kabouters bestaan want ik heb ze met mijn eigen ogen in mijn tuin zien lopen.” – is dit dan kritisch volgens u? Kritisch denken staat ook niet gelijk aan denken tegen de meerderheid in of met de meerderheid (als dat toevallig eens uitkomt), zoals u misschien meent. De waarheid van een bewering staat volledig los van het aantal mensen die er al dan niet in geloven. Het enige wat telt, zijn de argumenten voor en tegen een bepaalde bewering.

      Zodra mensen met een kritische ingesteldheid zich vragen stellen bij de beweringen van de Belfort-group wordt dat door de Belforters ervaren als een persoonlijke aanval: “U gelooft mijn bewering niet? Dan bent u tegen mij als persoon.”. Uzelf identificeren met een hypothese lijkt me evenwel niet echt getuigen van een groot waardigheidsgevoel. Los daarvan vind ik het wel erg ironisch om vast te stellen dat u net een heel betoog afsteekt tegen (ap), Joël De Ceulaer en Skepp om daarna te beweren dat zij diegene zijn die voortdurend persoonlijke aanvallen maken. In het Nederlands bestaat daar een spreuk voor, iets met een pot en een ketel.

      “Als het toch allemaal fantasie is, waarom moet het dan: gecensureerd, […] worden?”

      Alweer een schoolvoorbeeld van hoe u niét moet denken. Critici willen Belforters niet censureren, wel sensibiliseren. Een stroman-drogargument met andere woorden.

      “Zo zie je ook hoe groot het probleem is: men begint er aandacht aan te geven. De (r)overheid begint serieuze schrik te krijgen. […]”

      Et voila, u zit uzelf alweer voor de gek te houden. Met dergelijke immunisatiestrategieën maakt u enkel uzelf iets wijs, u sluit uw oren en ogen door overal een bevestiging in te zien van uw hypothese. Ik heb het hier ook al eerder geschreven: wat zouden Belforters beschouwen als een goed tegenargument? Wat zou volgens hen gelden als een ‘falsifier’ – iets wat hun hypothesen zou onderuit halen? Dat is immers de kern van het probleem voor de Belfort-group: men kan zo geen falsifiers geven. Hun waarheden zijn dogma’s, geen hypothesen. Elk tegenargument wordt beantwoord met een nieuw (of minder nieuw) luchtkasteeltje. Als wetenschappers, critici, politici of anderen beweren dat chemtrails onzin zijn, dan zitten ze in “het systeem”, zijn ze dogmatisch, zijn het skeppers, zijn ze bang (voor de waarheid, de Illuminati..), zijn ze “gevaccineerd om anders te denken”, zijn ze verlamd door chemtrails etc. Nou ja, u zou zich natuurlijk ook gewoon kunnen vergissen, niet? Zo niet, dan geeft u toe dat het een dogma is en dan zijn we vanaf nu uitgepraat. U stapt dan naar de overheid en vraagt om een erkenning voor uw ‘chemtrail’-religie met de Illuminati als plaatsvervangende duivel en Peter Vereecke als uw plaatselijke goeroe. Meer waarschijnlijk is echter dat er nu opnieuw een zeer nuttige ‘comment’ volgt over mijn vermeend dogmatisch geloof in de wetenschappen en rationaliteit…kortom, wat u ongetwijfeld als mijn “religie” zou bestempelen. Ik zou u vervolgens nogmaals kunnen wijzen op het feit dat u opnieuw bezig bent uw eigen standpunten te immuniseren tegen kritiek en dat wetenschap en rationaliteit van een heel andere aard zijn dan dogmatiek en religie (en zeker geen uitstaans hebben met immunisatie). Echter, zeg eens: hoef ik dat wel? Bent u bereid een perspectiefwissel te maken? Of wéét u eenvoudigweg dat u gelijk heeft en dus geen nood heeft aan tegenargumenten?

      Met vriendelijke groeten,

      Cliff Beeckman

      Cliff

      15 juli 2010 at 13:34

  2. al es naar boven gekeken de laatste maand? niet veel strepekes eh? toeval? of gewoon het weer zoveel anders dan begin juni (sproeimaand?) ? en waarom het ene vliegtuig wel, en het andere er naast niets?

    humanist

    15 juli 2010 at 12:07

  3. Boodschap aan een MASKER

    Het is nu al een aantal maanden dat ik mezelf moet inhouden om op dat “gestoffeerd” blogje van jou een antwoord te plaatsen. Maar uiteindelijk jeukten mijn vingers te hard en besloot ik me even in de smurrie van je schrijfsels te begeven. Ik betreur dat sommige mensen nog steeds denken dat je een of andere gefrustreerde verontwaardigde goedmenende burger bent, die op een puberachtige manier anti-anti- wil zijn (net zoals die andere uit de pamper gerukte filosofiestudentjes, die cry babies met hun post-puberale briefjes naar de rector van de Gentse Universiteit) en niet inzien waar jouw “karaktermoorden”hun origine vinden. Een Peter Vereecke bijvoorbeeld die je voorstelt om eens te praten. Een dappere man maar wel wat naïef.
    Wat de mensen van Belfort over het hoofd schijnen te zien is waar het hier werkelijk om gaat. Een goed georkestreerde DISCREDITERINGS campagne! Voor wie ? Voor wat?

    Even de feiten op een rijtje:

    • Je gebruikt een alias om je gal te spuien. Dat is hetzelfde als aan een debattafel zitten met een MASKER op. Wie communiceert met maskers op? Terroristen! De IRA, De Baskische Afscheidingsbeweging, de Arabische terroristen. Conclusie: vul zelf maar in. Ondanks jouw dure pseudo-intellectuele woordjes die je pleegt te gebruiken : paleo-conservatief, cryptofascistische..enz.

    • Jouw tactiek om al de mensen van de Belfort groep in een extremistisch hoekje te duwen is zo blatant dat zelfs een kleuter er niet kan naast kijken. Dat is een welgekende discrediteringstactiek (lees het vrijgegeven US govt. Document ” Propaganda and the Alert Citizen” uit 1956) of om in het jargon van je SKEPP vriendjes te blijven: allemaal argumenten ad hominem. Het is echter meer dan dat : het zijn karaktermoorden. Jouw waardeloos gefrunnik in vuilbakken op zoek naar een vunzig detail over een of andere Belfort fan is pathetisch. En dat afgelebberde been van Antisemitisme…weet je echt niks beters? Oeps, heb ik SKEPP gezegd? Misschien is dat omdat je net dezelfde terminologie gebruikt als de Grootinquisiteurs van het Grote Wetenschappelijke Gelijk. Kwakzalvers, kwakken, kwakzalversmagneet…

    • Waar gaat het hier echt over? Het feit dat mensen te samen zijn gekomen om vragen te stellen en te debatteren over het nut van vaccins alsook de allopatische geneeskunde is de werkelijke TRIGGER geweest bij jouw opdrachtgevers om de Belfort groep aan te vallen. Al de rest zijn wat men noemt afleidingsmanoeuvres. De KERN van de zaak is een mogelijk gevaar proberen in de kiem te smoren om de belangen van de farmamaffia te vrijwaren. De bazen van jouw bazen. Dat is de reden van jouw virulente aanvallen op mensen zoals Désirée Röver en Kris Gaublomme. Deze laatste heeft trouwens MARC VAN RANST een poepje laten ruiken op het debat van 13 februari. Vond je niet? Slechte verliezers zijn jullie door vervolgens Gaublomme PROBEREN te kakken te zetten in de nationale pers. Maar iemand die je DOODZWIJGT in je schrijfsels en nochtans een Belfortfan van het eerste uur is apotheker FERNAND HAESBROUCK. Zeer merkwaardig zou ik zeggen. Is het misschien omdat Haesbrouck perfect weet hoe de farmaceutische industrie werkt? Zijn site is zeker een bezoekje waard. Het bevestigt alleen maar mijn stelling dat jouw/jullie(?) hetze gesponsord wordt door de pillendraaiers. Ik daag je uit om HIER op jouw “gestoffeerd” blogje een wetenschappelijk document te publiceren die ONOMSTOTELIJK bewijst dat vaccins nuttig en noodzakelijk zijn.

    • Je plaatst SELECTIEF berichten die je goed uitkomen. Je kraait als een haantje in het absurd en belachelijk maken (net als Homo sapiens De Ceulaer)van mensen die kindermisbruik en -moorden aan de kaak stellen. Maar je vergeet wel het DEMINK schandaal te vermelden in Nederland en het officiële FBI-onderzoek tegen BUSH & CO (Tiffany Lamp Meetings) voor ritueel misbruik in de jaren negentig voor dezelfde feiten. Je vergeet het werk van Nederland MICHA KAT te vermelden. Neen , je kiest er voor om de Marcel MESSING’s van deze wereld in jouw verhaal te betrekken. Respectabele man maar kwetsbaar. Je kiest ervoor om enkele zwakke schakels uit te vergroten (Een andere gekende discrediteringstactiek trouwens)

    • Joel DE CEULAER, de KNACK man die de X-dossiers “amusant “ vindt (jouw SKEPP vriendje)is ook zo’n rookmaker. Want één ding is zeker: Peter Vereecke is blijkbaar een beuker. Zelfs ministerdeuren moeten eraan geloven en dat begint sommige mensen te irriteren waarschijnlijk. De man is zo (terecht) gelukkig met zijn CASE ORANGE rapport dat hij er een monument zal aan wijden. Krijg je al kiespijn? Eén vraag: als hij dan gek is, waarom zo veel aandacht besteden aan een krankzinnige? Waarom”gestoffeerde” artikels schrijven over een zogenaamde zot? En met een zeer “subtiele” verwijzing naar jouw goed “gestoffeerde” smeuïg blogje en het verzwijgen van de Belfortsite en het CASE ORANGE rapport liet Homo sapiens De Ceulaer in zijn kaarten kijken. En hoe toevallig: na zijn Knackartikel ga jij weer lekker vuilspuien na een maand stilte? In voetbaltermen: een leuk een-tweetje.

    • Bespaar me jouw berichten in het vervolg over uitspraken van rechtbanken die zogenaamde “vonnissen” uitspreken (cfr. Thimerosal) of “onafhankelijke”commissies die de Global Warming fraudeurs witwasten, notabene voorgezeten door een Vrijmetselaar Sir MUIR RUSSEL, Knight Commander in The Order of the Bath (!)en zijn BP vriendjes (CO2 taks voorstanders) in diezelfde “onafhankelijke” commissie, allen lid van The Royal Society . En Vrouwe JUSTITIA is de hoer van de CORPOCRATIE- zoals we hebben gezien in het FORTIS dossier, de BOPAL affaire, het Nederlands Hans WESTENBERG verhaal, de corrupte rechter Francine DE TANDT, de MILOSEVIC doofpot. Point à la ligne. Wat je wel “vergeet” zijn andere rechtzettingen op te nemen in je schrijfsels dewelke bijvoorbeeld recent bevestigden dat de WGO wel degelijk “onder druk” (sic) heeft gestaan van de farma in het grieppandemie verhaal en er wel een belangenvermengeling is geweest door WGO bonzen. How convenient.

    • Ook jouw spelletje POLITIEK LINKS-RECHTS rammelt langs alle kanten. De poging om iedereen in een politiek schuifje te steken is OOK een gekende tactiek om klokkenluiders te discrediteren. Ook jouw associatieve logica stinkt. Alle moordenaars en terroristen in deze wereld zijn volgens jou blijkbaar complottheoretici. Misschien binnenkort ook de eerste beste onderzoeksjournalist? Is het jou niet opgevallen dat heel de wereld op dit moment anti-Israël is na hun moordpartij op weerloze activisten? Heel de wereld is nu antisemitisch als ik jouw schizofrene logica mag volgen?

    • “Auteur” AP in het enkelvoud en je blijft “wij” en “ons” schrijven. Een clubje opgericht voor mensen met een lelijk gezicht? Onder toezicht van Obersturmbannführer Betz & Co? Auteurs schrijven boeken en wat jij doet benadert dat in geen honderd kilometer. Je schrijft met “dag allemaal” stront. Maar een heel team dat Vereecke & Co moet discrediteren?

    • Tot slot: denk je nu echt dat mensen dom blijven? Denken jouw bazen nu echt dat ze met dit spelletje iets kunnen bereiken? Hun tijdperk van machtsmisbruik, manipulatie en geldklopperij is op zijn einde gekomen! En dan verdwijn jij van hun loonlijst. Mag je misschien voor de BELFORT groep schrijven. Stuur alvast een CV naar Peter Vereecke.?

    Gatekeeper

    15 juli 2010 at 16:21

    • Bedankt voor je bloedstollende analyse, beste Gatekeeper, we zullen je tekst alvast doormailen naar onze slangachtige overlords. Hopelijk geen C4 voor ons, en hopelijk voor jou geen zwarte helikopters boven je huis. Op dit mochten we van de Grote Baas nog ingaan:

      – Hoeveel desinformerende truther / NWO websites en blogs worden er anoniem gerund? Ontelbaar. Maak je dus maar niet al te druk om deze anonieme kritische druppel in een oceaan van Belfort-truth.

      – Zoals de Belfort-group “de Waarheid onderzoekt” (van selectieve verslaggeving gesproken!) wordt hier op deze blog onderzocht wie die Belforters zijn, wat ze vertellen, en hoe we hun activiteiten en claims moeten interpreteren en plaatsen. Helaas zijn we net niet paranoïde genoeg om vatbaar te zijn voor hun provocatieve en irrationele paniekzaaierij. Wat evenwel niet inhoudt dat we blind zijn voor problemen, iets wat Belfort-groupies maar al te graag insinueren.

      – Het klopt dat onze vriend Haesbrouck tot op heden buiten schot is gebleven, maar dat komt omdat hij zodanig veel brutale onzin uitbraakt dat er verder weinig uitleg bij nodig is. Voelt de arme man zich misschien gepasseerd? In dat geval zullen we — en ook omdat je het zo lief vraagt — er binnenkort eens een boekje over opendoen.

      – Belfortprofeten hoeven niet per se jodenhaters te zijn om schade toe te brengen aan de samenleving: “Even when conspiracist theories do not center on Jews, people of color, or other scapegoated groups, they create an environment where racism, anti-Semitism, and other forms of prejudice and oppression can flourish.” Lees dit hier maar eens grondig door.

      – Dat Van Ranst het kruisverhoor onderschat heeft is een betreurenswaardig feit, en daar hebben we geen geheim van gemaakt. Dat Gaublomme in aanmerking kwam voor de Skeptische Put heeft de man voornamelijk aan zichzelf te danken. Met klachten over z’n “onheuse behandeling” in de pers ben je hier aan het verkeerde adres.

      – Het “werk” van schreeuwlelijk, zelfverklaard journalist en professioneel discrediteur (!) Micha Kat tenslotte kwam hier al enkele keren ter sprake. Toffe knul, hij recycleerde enkele dagen geleden nog even het The Sprout-sensatieverhaal en haalde daarbij kardinaal Danneels uiterst grondig door het slijk der truthers, meer bepaald door hem expliciet te linken aan de dood van Julie en Melissa (volgens Kat een “rituele slachting”). Binnenkort opnieuw voor de rechter?

      (ap)

      16 juli 2010 at 10:28

      • Gatekeeper je reactie is fantastisch, bulls-eye !

        Even parafraserend op vriend (AP) of moet ik nu vrienden zeggen? 😉

        Wij, eh… ik citeer:
        “- Hoeveel desinformerende truther / NWO websites en blogs worden er anoniem gerund? Ontelbaar. Maak je dus maar niet al te druk om deze anonieme kritische druppel in een oceaan van Belfort-truth.”

        > Blijkbaar genoeg drukte om een anonieme blog over te schrijven met harde persoonlijk beledigingen en 1001 verdenkingen en artikels. Blijkbaar genoeg drukte om de cover te halen van Knack. Een terechte overwinning voor de Belfort.

        “- Zoals de Belfort-group “de Waarheid onderzoekt” (van selectieve verslaggeving gesproken!) wordt hier op deze blog onderzocht wie die Belforters zijn, wat ze vertellen, en hoe we hun activiteiten en claims moeten interpreteren en plaatsen. Helaas zijn we net niet paranoïde genoeg om vatbaar te zijn voor hun provocatieve en irrationele paniekzaaierij. Wat evenwel niet inhoudt dat we blind zijn voor problemen, iets wat Belfort-groupies maar al te graag insinueren.”

        > Wel, kom gerust uit de anonimiteit en we maken een afspraak, maar na zovele vragen uit onze kant, blijft u anoniem uw gal spuien. Wat zijn WIJ toch gevaarlijk. De waarheid, een lachtertje? 😉

        “- Het klopt dat onze vriend Haesbrouck tot op heden buiten schot is gebleven, maar dat komt omdat hij zodanig veel brutale onzin uitbraakt dat er verder weinig uitleg bij nodig is. Voelt de arme man zich misschien gepasseerd? In dat geval zullen we — en ook omdat je het zo lief vraagt — er binnenkort eens een boekje over opendoen.”

        > Graag, hoe meer mensen je tegen de schenen schopt, hoe liever we het hebben. Beter dan dat we genegeerd worden 😉

        “- Belfortprofeten hoeven niet per se jodenhaters te zijn om schade toe te brengen aan de samenleving: “Even when conspiracist theories do not center on Jews, people of color, or other scapegoated groups, they create an environment where racism, anti-Semitism, and other forms of prejudice and oppression can flourish.” Lees dit hier maar eens grondig door.”

        > inderdaad, schade aan de samenleving, want stel je voor dat de mensen ontdekken wat WERKELIJK aan de hand is !

        “- Dat Van Ranst het kruisverhoor onderschat heeft is een betreurenswaardig feit, en daar hebben we geen geheim van gemaakt. Dat Gaublomme in aanmerking kwam voor de Skeptische Put heeft de man voornamelijk aan zichzelf te danken. Met klachten over z’n “onheuse behandeling” in de pers ben je hier aan het verkeerde adres.”

        > Ik raad u aan Van Ranst niet op 1 lijn te zetten met uw soort. Tenslotte hebben de Belforters heel veel respect voor deze man, die zich in het hol van de leeuw waagt, en bevriend blijft ! Hij is dan ook uitvoerig bedankt geweest na het symposion en de sympathie is alleen maar gegroeid van onze kant, desondanks de onenigheid. Hoe Skepp Gaublomme deskrediteert getuigt van hun lage mentaliteit.

        “- Het “werk” van schreeuwlelijk, zelfverklaard journalist en professioneel discrediteur (!) Micha Kat tenslotte kwam hier al enkele keren ter sprake. Toffe knul, hij recycleerde enkele dagen geleden nog even het The Sprout-sensatieverhaal en haalde daarbij kardinaal Danneels uiterst grondig door het slijk der truthers, meer bepaald door hem expliciet te linken aan de dood van Julie en Melissa (volgens Kat een “rituele slachting”). Binnenkort opnieuw voor de rechter?”

        > tssss, u leert het nooit, wat Gatekeeper juist aanhaalt, doet u weeral fout. Micha Kat, daar willen we niet mee te maken hebben. Wij zijn geen oproerkraaiers. Integriteit is prioriteir.

        En respect.

        Daar kan u nog veel van leren.

        Conclusie

        alien

        22 juli 2010 at 20:23

    • Beste “gatekeeper”,

      Mag ik er tenslotte op wijzen dat ik als “cry baby” en “uit de pamper gerukt filosofiestudent” helemaal niet alleen stond in mijn protest tegen het pseudo-wetenschappelijk symposium van de Belfort-group? Verschillende doctors (en dat zijn voor de duidelijkheid geen artsen maar mensen met een doctoraatsdiploma), professoren en studenten met een kritische ingesteldheid hebben onze boodschap onderschreven. Wegens de tijdsdruk werd de brief verstuurd voor men de tijd had hun handtekeningen te plaatsen. Bovendien heeft de rector na afloop van het symposium erkend dat dergelijke symposia niet thuishoren aan onze universiteit (dat kon u hier overigens eerder al lezen).

      Toch vriendelijke groet, Cliff Beeckman

      Cliff

      16 juli 2010 at 11:24

  4. Beste “Humanist”,
    Het feit dat jij jezelf humanist toekent als alias is een belediging voor het humanisme als wereldbeeld. Je zou beter als alias “Goedgelovige, te veel internet-trash lezende angsthaas met paranoïde fantasieën die dringend naar de psychiater moet”‘ gebruiken! Dat zou veel beter overeenstemmen met je persoonlijkheid me dunkt. Kan je niet iets verzinnen zoals “Gatekeeper” hier of “Super Opper God” elders, dan weten de rationele en logisch denkende medemensen dadelijk waar ze aan toe zijn.

    Een paar tips: “TruthHunterTurbo”, “2012SuperFunky”, “NiburuConfituru”… of nee, neem toch maar gewoon “BatShitCrazy”.

    Davy Sprotsj

    15 juli 2010 at 21:05

  5. Beste (ap)

    Kijkend naar hoe jij anoniem je gif verspreidt en de ene na de andere karaktermoord pleegt op hen die de gepresenteerde ‘waarheden’ van overheden in deze wereld niet voetstoots willen aannemen, zegt alles over je morele gehalte. Als je werkelijk zo overtuigd bent van je eigen gelijk, durf dan in ieder geval met je naam je aperte onzin in de wereld te zetten. Het is inmiddels een overbekend feit dat in tijden van oorlog de waaheid het eerste slachtoffer is. Wij leven nu in een tijd van een propagandistische informatie-oorlog, die er op gericht is om onwetende mensen de leugens van in economische belangen verstrengelde overheden door de strot te duwen. Het is toch duidelijk dat vrijheid en privacy aan alle kanten worden ingeperkt. Dat jij je als slaaf van die leugens predikende overheid laat gebruiken en daarbij anderen meent kapot te moeten maken, zal ooit ongetwijfeld weer op je eigen bord terugkeren. Dit zal dan niet gebeuren door strafacties van hen die je kapot meent te moeten maken, maar door de werking van je eigen geweten.

    Arend

    16 juli 2010 at 08:50

  6. Verder kon er nog wat geflirt met extreem-rechts waargenomen worden: op Netlog zagen we dat Marc vG van We Are Change Belgium (Belfort-group partner en lokale afdeling van een obscure internationale 9/11 trutherbeweging) ondertussen goede vrienden is geworden met het cryptofascistische N-SA (Nieuw-Solidaristisch Alternatief).

    ???

    Ik denk dat je je onderzoek beter moet voeren beste .. nu heb ik al veel namen naar m’n kop geslingerd gekregen maar extreem recht?? .. ik denk dat je nu de hardse ontkennenrs van 911 en tegenstanders van We Are Change de slappe lach geeft ghegheghe .. nice one! 😀

    extreem rechts 😀
    http://www.youtube.com/##################
    http://www.youtube.com/##################
    http://www.youtube.com/##################

    btw. bewijs van 911 😉 .. voor de die dat nog in blindelings in sprookjes geloven van de officiele verlkaring over 911 .. en U ap bent er duidelijk één van! :p
    http://www.#####################
    Peer reviewed!!! .. komaan haal de mainstream wetenschappers onderuit 😀

    The truth can be placed in the open; exposed naked to the entire world. The truth does not need any laws to protect it, and it does not need secrecy to protect it. The truth does not need evidence destroyed, nor does it need videotapes to be confiscated.

    Only lies need secrecy; only lies need protection from laws. Only lies benefit from fear, secrecy, blackmail, gossip, and confiscation of evidence

    enne ikke nie anoniem!!

    Greetz Marc.Vg

    Marc.Vg – Organizer
    We Are Change Belguim Central Coordination
    msn • THCke@msn.com
    http://nl.netlog.com/Marc_Vg

    Marc.Vg

    19 juli 2010 at 18:27

    • Fijn dat je je even komt profileren Marc!

      Misschien wil je dit — tussen de THCkes door — nog even ophelderen:

    • Aanvaard je zomaar iedereen als Netlog-vriend, of voel je wel iets voor het NSA met haar “linkse taal in een rechts verhaal”?
    • Als je reactie impliceert dat we in jou eerder een linkse medemens moeten zien, hoe lang denk je dat je het nog gaat uithouden met al die extreem-rechtse VB-ers in je Belfort-broederschap?
    • Wat vind je van het feit dat je moederorganisatie doodleuk antisemitische propaganda op haar facebook pagina tolereert?
    • Wist je dat We Are Change door je collega-complotdenkers beschouwd wordt als controlled opposition?
    • Hoe was het in Spanje?

(ap)

7 augustus 2010 at 00:30

Beantwoorden
  • SHALOM

    Shema Yisrael Adonai Eloheinu Adonai Echad, Hoor Israel de Heer onze God de Here is Eén.

    Beste AP ,

    Bedankt om even mijn naam te vernoemen op je Blog alleen is het wel zo dat je informatie verkeerd zit en dit zegt mij dat je informatie die je doorgeeft totaal onterecht is meer nog een laster en een blaam is .O ja ik ben Patrick Maurice Lami en ben inderdaad verkozen als ambassadeur voor de Belfortgroup Belgium en dat met een meerderheid van stemmen . Verder heb ik nog een andere melding maar die krijg jewel ten gepaste tijd te horen. Wel moet ik je zeggen dat ik zeker geen anti semiet ben want anders zou ik mijn brief niet beginnen met de Aanhef met de woorden die Mozes sprak toen Israel Egypte verliet .Echad , één zijn wel mijnheer of mevrouw ik ben zeker niet één met jou absoluut niet meer nog iemand die schrijft die blijft zegt men weleens wel jij gaat zeker niet blijven neemt dat van mij aan en dat meen ik . Je artikel dat je boven haalt is oud als de straat ok dus kan je daar niet op prat gaan , ja dat schrijft over ons maar je zou beter moeten weten enfin wie je ook bent je hebt mij nu vernoemd dus neem het van me aan he hebt de Geest van de Waarheid wakker gemaakt . Zeg maar tegen he vriendjes van Knack dat ik Jood ben meer nog Messiaans Joods betekent zoveel als een Jood voor Jezus Christus . Deze Jezus die de duivelse machten heeft overwonnen , ok onbekende ? Zorg er maar voor dat de vernoeming van mijn naam niet ten onrechte wordt vernoemd want Peter is een brave man die heel veel van mensen houdt dus zorg ervoor dat hij geen hartaanval krijgt met uw roddels ok ? Als jij denkt dat Chemtrails en Haarp niet bestaan of een lachertje is dan moet je maar eens contact opnemen met de Groep GRIP in Brussel de heer Luc Mampaey deze heeft een onderzoek gedaan op vraag van Minister Magda Aelvoet die nadat ze het dossier kreeg prompt uit de politiek stapte . Moet wel iets zijn he onbekende AP ? Dat een Minister uit haar Ambt stapt Nu dit is mijn eerst schrijven zorg niet dat er een tweede van komt . Morgen stap ik naar Justitie en leg een klacht tegen je neer voor laster en eerroof ok goed en ik zal dat hier en op de Filippijnen doen ok ? Voor de rest wil ik je in de naam van Yeshuah Hamashiah binden. Neem het van me aan je hebt de verkeerde aangenomen, mensen die nog iets willen doen voor het Milieu en Leefomgeving voor gezonde kinderen later ga jij de grond inboren , wie denk jewel dat je bent ? God ? Als jij denkt dat je zomaar dingen kan verspreiden, maar dan ben je wel aan het verkeerde eind met mij. En zoals je kan zien ben ik geen anti semiet noch een nazi zwart hemd ok ? O ja Belveco is failliet ok misschien kan je nog de vruchten dragen dat anderen gestolen hebben want daar wordt je rijk van zonder te werken . Indien je graag vernoemd wordt internationaal dan moet je maar verder doen je bent goed gestart met de Filippijnen te noemen echt waar …

    PATRICK MAURICE LAMI

    4 augustus 2010 at 17:05

  • Shalom AP als je mijn reactie laat verdwijnen op je Blog laat dan ook je vuil werk verdwijnen ok ? Nu weet ik pas wie je echt bent Bedankt …..Ik zie je wel één van deze dagen ….

    PATRICK LAMI

    5 augustus 2010 at 08:34

  • “Voor wat, hoort wat: Vereecke introduceerde huidig Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege in de politiek, en Schauvliege stelde in 2008 op vraag van Vereecke in het Vlaams parlement een vraag over chemtrails aan toenmalig milieuminister Hilde Crevits (download hier de pdf met vraag en antwoord).”

    >>> de link werkt niet voor die pdf

    Davy Sprotsj

    10 augustus 2010 at 13:05


  • Plaats een reactie